domingo, 20 de diciembre de 2009

PROVA DE VEU A LA SAGRADA FAMILIA




El temple de la Sagrada Família assaja la seva sonoritat amb el tradicional concert de Nadal
Actualitzat a les 08:19 h 20/12/2009

L'acústica de la nau central es posa a prova

El temple de la Sagrada Família ha assajat aquest dissabte amb el concert de Nadal la sonoritat de la nau central, amb vistes al futur cobriment de l'emblemàtic edifici d'Antoni Gaudí, previst per a la primavera que ve. En el concert hi han participat el Cor Jove de l'Orfeó Català, el Cor de la Universitat Ramon Llull, un conjunt de percussió i vent, i 600 cantaires de diferents entitats corals de Catalunya, tots ells dirigits per Esteve Narbona. Durant el concert s'han interpretat el "Virolai" de Jacint Verdaguer i l'"Al·leluia" de Händel, que serviran per estudiar l'acústica del temple i provar la sonoritat que Gaudí va idear i somiar.
El concert ha començat amb "Entre flors" i "El noi de la mare", dues cançons populars d'Antoni Nicolau, i l'acte s'ha tancat amb l'"Al·leluia" del "Messies" de Händel i el "Virolai" de Jacint Verdaguer.

L'arquitecte del temple, Jordi Bonet, ha avançat que continuaran treballant perquè la Sagrada Família es pugui obrir al culte la primavera del 2010, quan amb la nau central gairebé coberta es disposarà de 4.500 metres quadrats amb una capacitat per a 8.000 persones i més d'un miler de cantaires.
mamapi diu:
jo he estat un dels 600 cantaires que van cantar ahir a la sagrada familia...Un moment inovidable a pesar del fret tan intens que feia, pero a valgut la pena, gracies a la fcec ens hem retrobar mols cantaires que feia molt temps que no ens veiem i també de fer nomes amistads en el maravellos mon de la música.

El presidente del patronato de las obras del Templo, criticó duramente el poco interés que las autoridades tienen sobre el tema que el tren de alta velocidad pase a pocos metros de la sagrada familia y tambien muy cerca de los edificios(algunos muy antiguos) de nuestra ciudad, con el consiguiente peligro en las obras con la toneladora y luego con el movimiento al paso del ave. Todas las cartas que se han enviado a diferentes estamentos han dado la callada por respuesta. Los politicos ya han vendido los terrenos por donde debe pasar el ave a diferentes comerciantes, y claro, no quieren oir hablar del tema. QUE IMPORTA QUE LA SAGRADA FAMILIA SE CAIGA ...QUE IMPORTA QUE LOS VECINOS VEAN PELIGRAR SUS VIVIENDAS...ESO NO VA CON ELLOS DESDE SUS CONFORTABLES MANSIONES.Por cierto que las primeras filas del templo estaban reservadas a las autoridades (Montilla, Saura, Carod rovira etc....) ninguna autoridad se digno presidir esta maginifico acto de semi inauguracion del Templo. Lo que mas rabia me dá es que muchos amigos mios se quedaron sin poder entrar, y las pobres azafatas vestidas de punta en blanco se quedaron con un palmo de narices puesto que no trabajaron por lo que las habian contratado, colocar los politicos en sus asientos para presidir un acto importantisimo de su ciudad, Y POR LO QUE NOSOTROS, EL PUEBLO, LES ESTAMOS PAGANDO EXPLENDIDAMENTE,

No hay comentarios: