sábado, 31 de enero de 2009

ES UNA VERGUENZA... CON LA Q. ESTA CAYENDO!


30 / 01 / 2009
El Govern va encarregar un informe a detectius
La fiscalia obre diligències sobre l'assumpte
La fiscalia ha demanat a la Generalitat que justifiqui l'encàrrec de diversos informes per diverses conselleries del govern, davant de la sospita que podrien tenir una "dubtosa" utilitat, en concret, per què un informe sobre el cultiu de l'avellana, la implantació de la indústria dels fruits secs a Catalunya i les subvencions públiques al sector, va ser encarregat a una agència de detectius de Barcelona. La Generalitat va pagar per aquest informe, 30.000 euros, malgrat que està elaborat en gran part amb retalls de la normativa europea en matèria de subvencions.

El responsable d'aquesta agència de detectius ja ha declarat aquesta setmana davant del fiscal, en qualitat de testimoni. Segons la fiscalia, les indagacions sobre l'encàrrec d'aquests informes es troba encara en una fase "molt preliminar", ja que s'està demanant o es demanarà informació sobre els estudis als diferents departaments perquè donin explicacions sobre la seva utilitat.

Aquesta investigació està enquadrada a les diligències que el ministeri públic va acordar obrir el maig passat, després d'una denúncia presentada pel col•lectiu de funcionaris Manos Limpías, contra set consellers de la Generalitat per una presumpta malversació de fons en encarregar informes de dubtosa utilitat a persones afins a l'executiu.

Segons la denúncia, els dirigents implicats, pertanyents a PSC, ICV i ERC, els tres partits del Govern, haurien atorgat l'elaboració de 1.583 informes, per un valor no superior en la majoria dels casos a 12.000 euros cada un -per poder així eludir el concurs públic-, "actuant amb subjectivitat i afavorint interessos particulars".

En concret, la denúncia considera que les actuacions dels consellers podrien constituir els delictes de prevaricació, tràfic d'influències i malversació de cabals públics.

Els consellers afectats són els d'Interior, Joan Saura; Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila; Agricultura, Joaquim Llena; Salut, Marina Geli; l'anterior conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós; Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i Cultura, Joan Manuel Tresserras.

Sobre això, la portaveu del PPC al Parlament, Dolors Montserrat, ha elogiat que la fiscalia estigui investigant aquests fets, i ha dit que "molts dels informes que encarregaven estaven copiats literalment d'internet i d'altres eren de dubtosa utilitat".

Així mateix, Dolors Montserrat ha recordat que "l'any passat es van encarregar 1.583 informes per valor de 31 milions d'euros", per la qual cosa considera "molt positiu" que es dugui a terme aquesta investigació, ja que s'estaven pagant amb diners públics informes que no tenien cap tipus d'utilitat" per als ciutadans". Montserrat ha animat a "arribar fins i tot el final en la recerca de responsabilitats judicials i polítiques de qui encarrega aquests informes".

LA SRA. DEL CENTRO ES DOLORS MONTSERRAT!!

No hay comentarios: